Anda Docea

Poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate

Friday

19

February 2016

0

COMENTARII

1+1=3

Scris de , Publicat in Căutări

O relație se sprijină pe doi oameni, ca pe doi piloni. Ea se clatină când există o problemă de stabilitate la unul dintre piloni, la amândoi sau în cazul în care, chiar dacă pilonii sunt solizi, legătura dintre ei este una dezechilibrată.

1/2+1/2= 1/4

O jumătate de om este cel care nu-i întreg prin el însuși. Care are nevoie de validări, de încurajări, de sprijin din exterior. De la altcineva. Care nu are încredere, care se teme, care se agață. Care trebuie salvat, ridicat, susținut. Nu pentru că, altfel, s-ar scufunda. Ci pentru că-i e mai ușor așa. Pentru că îi e frică să treacă mai departe de acel 1/2, așa că ajunge la jumătatea drumului și se oprește. Așteptând să vină altcineva care să-l facă om întreg. Și, dacă și acel altcineva trage după el doar jumătate de vis, semi-ființele lor nu vor forma niciodată una rotundă. Din contră, se vor agăța una de alta, își vor alimenta reciproc și temerile, și nevoile, și se vor scufunda împreună. La un moment dat, vor împărți la doi exact ce au avut înainte. Iar jumătatea, de om sau de vis, devine sfert.

©Emilian Chirilă | www.emilianchirila.ro

 

Când întregul atrage un alt întreg, n-o face nici din nevoie, nici din teamă. Ci pentru că are încredere, voință și vise care dau pe dinafară. La fel și celălalt. Atât de numeroase încât, după alăturarea lor, vor fi mai mult decât două entități. 1+1=3. Dar, despre asta, doar mi s-a povestit. În zilele mele bune, în care știu că n-o să mă scufund și în care visele îmi dau pe dinafară, chiar cred că e așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *