Anda Docea

Poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate

Tuesday

13

October 2015

5

COMENTARII

Acum e cel mai rău şi cel mai bine

Scris de , Publicat in Întâmplări

The old dreams were good dreams; they didn’t work out, but glad I had them, zice fotograful din filmul “Podurile din Madison County”. Multe persoane care au citit “Camere de hotel” îmi scriu în ultima vreme să mă întrebe ce s-a mai întâmplat cu visele vechi, cu poveştile vechi, cu iubirile vechi.

Cartea cred eu că trebuia să apară aşa cum este, chiar dacă printre rânduri, pe alocuri, găsesc o înverşunare care mi-e acum străină, o încăpăţânare în a judeca oamenii după croiala-mi proprie şi o nevoie de dramatism din care mi s-a spus că şi-ar trage seva scriitorii.

Anul ăsta timpul a ales să curgă pentru mine ciudat, înghesuind evenimente cumva copleşitoare, fără vreme de respiro, fără repetiţii. Lansările cărţii au fost momente de întâlnire, de revedere şi de emoţie. Aşa cum am spus la Bucureşti, dacă atâta lume s-a strâns la un loc pentru mine, înseamnă că cei 12 ani petrecuţi într-un oraş în care nu cunoşteam pe nimeni nu au trecut degeaba. Recent am început o emisiune nouă pe TVR 1 pe care o şi prezint şi despre care voi scrie mai multe în curând. De o vreme fac echilibristică pe linia fină de demarcaţie dintre iubire şi orgoliu, alunecând cu mare voluptate când într-o parte, când în cealaltă.

Punte

©Emilian Chirilă | www.emilianchirila.ro

 

Mama, care luptă zilnic pe un hotar mult mai însemnat, acela dintre viaţă şi moarte, îmi repetă des citatul ei preferat: “În orice dificultate se ascunde o oportunitate.” Visele vechi poate n-au ieşit cum ai vrut, nici poveştile când ai vrut, nici iubirile cu cine ai vrut. Bucură-te că s-au întâmplat, adună-le, chiar şi numai mintal, într-o carte, şi consideră-te, cumva, continuarea lor. Volumul doi.

Iar momentele de maximă dificultate, cele în care eşti copleşit, în care ai vrea un respiro şi ai prefera ca tot ce ţi se întâmplă să fie o repetiţie şi nu viaţa însăşi, se încheie întotdeauna cu telefonul după care începi un vis nou. Te poţi afla oriunde când sună –venind cu sacoşele de la hipermarket, pe plajă în Vama Veche sau într-un grup de montaj din TVR. Ai doar mare grijă să-l auzi. Cam ăsta-i tot secretul ca să treci pragul dintre rău şi bine.

5 Comentarii

  1. Luminita
  2. Romina Hamzeu
    • Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *