Anda Docea

Poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate

Wednesday

11

November 2015

2

COMENTARII

Aproape nimic de nereparat

Scris de , Publicat in Căutări

Am un prieten foarte bun care crede despre mine că pot găsi o cale de a ieşi din orice situaţie. Că pot convinge oamenii să se întoarcă din drum şi destinul să-mi mai dea o şansă. Că nimic nu mă poate face cu adevărat să mă opresc din a încerca. You can fix anything, îmi scrie.

N-am nicio strategie, pentru că, dacă stau să cântăresc prea mult, prudenţa mă îndeamnă să renunţ. Spontaneitatea mea cred că e, mai degrabă, un moment de nebunie. Curajul de a merge înainte se traduce prin frica de a nu rămâne în urmă. Iar pariatul pe un singur număr nu e încredere în noroc, ci disperare.

Eu sunt ăla care zice iniţial „da” şi mai vede după cum se descurcă cu variabilele situaţiei. Care poate să plece din ţară mâine, dacă aşa îi spune inima. Care poate să renunţe în câteva secunde la ceva aşteptat vreo 12 ani. Care spune primul „te iubesc”, „îmi pare rău” şi „iartă-mă”, ca să nu se adune prea multe cuvinte apăsătoare prin suflet. Care se tăvăleşte pe jos fără teamă de ridicol şi fără conştiinţa vârstei. Şi care se întoarce de pe drumuri făcut praf, ameţit, rănit şi totuşi îmbărbătat de gândul că a încercat tot ce era omeneşte posibil. Că a pariat tot, fără să pună nimic deoparte, pe un singur număr. Care ar fi putut să iasă.

©Emilian Chirilă | www.emilianchirila.ro

Viaţa asta scurtă se măsoară în momente de nebunie, în „te iubesc”-uri şi în seri în care puteai să te duci acasă, dar n-ai făcut-o. În clipe în care frica nu te împiedică să mai încerci o dată şi nici maturitatea să te tăvăleşti pe jos. Lucrurile se repară când nu le dai altă cale. După ce ai realizat că singurul lucru de netrecut e moartea. Şi că, viu fiind, pui totul pe numărul preferat şi joci mai departe. You can fix anything.

2 Comentarii

  1. Luminita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *