Anda Docea

Poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate

Friday

16

December 2016

2

COMENTARII

Show Must Go On

Scris de , Publicat in Întâmplări

Am ajuns, la un moment dat, cu diverse treburi organizatorice, printr-un studio din TVR în care am prezentat, vreme de vreo două sezoane, o emisiune în direct. Aproape că nu mi-aș fi amintit de asta atunci dacă nu aș fi zărit, aruncat într-un colț neluminat, plin de praf, vechiul meu decor.

Trec, din când în când, prin locuri din care am amintiri cu cineva. Poate n-aș șterge praful de prin colțul de suflet unde sunt dosite, dacă plăcinta cu brânză dulce și stafide nu ar mirosi exact ca în trecut, sau dacă un afiș n-ar anunța un festival de film care ne plăcea amândurora, sau dacă ninsoarea nu s-ar încăpățâna să cadă în Parcul Carol exact ca într-o dimineață anume, în care era cumplit de frig, fără ca asta să conteze.

Într-o prima fază aș fi vrut să rearanjez scaunele, să chem invitații și să mai filmăm o ediție, doar una, în care să vorbesc mai tare, să pun întrebări mai istețe, să dorm mai mult în noaptea dinainte. Să fie mai bine ca oricând.

Să mai am o zi, doar una, în care chiar să nu îmi pese că e iarnă, să mai văd un film la festivalul ăla și să-mi iau și eu o bere mult prea rece, să nu se fi desființat patiseria cu pricina de la Romană. Să nu mai fie rău niciodată.

img_7142

Apoi îmi amintesc că emisiunile țin un sezon, maximum două, și că oamenii se plictisesc într-un an, maximum doi. Tata mi-a zis la un moment dat, când încă mai spera să obțin permisul de conducere, că orice schimbare de direcție trebuie semnalizată din timp. Dar nu cred că a respecta toate regulile e cel mai bun lucru pe care-l poate învăța un copil. Și nici măcar anticiparea erorilor celorlalți, cei care îți intră și îți ies din viață fără nici un preaviz. Cred că, dacă ar fi să găsesc o calitate care să te ajute să o scoți la capăt, în drumul ăsta plin de curbe pe care dansăm în fiecare zi, ar fi adaptabilitatea. Adică oricâte proiecte de suflet s-ar încheia fără veste, oricâți oameni la care ții și-ar schimba direcția fără să semnalizeze, nimic din toate să nu ajungă să-ți devieze drumul tău sau, mai grav, să te scoată definitiv de pe carosabil.

Am senzația că următorul decor va fi fabulos. O patiserie bună știți?

2 Comentarii

  1. Luminita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *