Anda Docea

Poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate

Sunday

3

May 2015

1

COMENTARII

Vă aştept la lansare!

Scris de , Publicat in Întâmplări

Cartea mea a ieşit de la tipar. Ne pregătim să facem cunoştinţă cu lumea. La câţiva prieteni a ajuns deja, direct de pe site-ul editurii Herg Benet. Eu o am pe birou, dar încă nu am îndrăznit să o răsfoiesc pagină cu pagină. Mă bucur că are o copertă minunată. Că mama a citit ce a scris Simona Catrina în prefaţă şi a plâns. Că Adina Popescu a reuşit, în câteva rânduri meşteşugite, să surprindă întreaga esenţă a cărţii. Că Alex Voicescu şi Cristina Nemerovschi sunt cei mai buni oameni pe care aş fi putut să-i am lângă mine în aventura asta.

Sunt aproape 60 de poveşti, scrise din 2008 până azi, alese din aproape 600. Editate, aranjate, respuse. Bucăţi multe, din şi de mine, amestecate, aparent fără ordine, dar, totuşi, cu un fir roşu care le leagă. Nici una nu este sută la sută adevărată, dar ar fi putut fi, foarte uşor. Nici un personaj nu există în felul în care l-am conturat, cu toate astea, nu am inventat nici o trăsătură.

COPERTEEste o carte despre alegeri. Despre cele după care ne pare rău şi ne dăm cu capul de pereţi, repetat. Sau despre cele care ne surprind cu o succesiune de întâmplări neprevăzute, de poveste toate. Cele care ne coboară toate barierele sau ne fac să ne înălţăm gardurile până la cer. Cele pentru care suntem arătaţi cu degetul, ridiculizaţi şi huliţi de oameni care n-au fost în locul nostru niciodată. Sau cele pentru care suntem invidiaţi, admiraţi, curtaţi de cei care cred că am descoperit o reţetă magică.

M-am lămurit, de ceva timp, că nu există alegeri greşite. Mereu credem că, mergând pe un drum, la stânga sau la dreapta, ne va fi, la un moment dat, bine. Că vom găsi locul, omul, povestea care să ne aducă fericire. Am ales cum am ştiut mai bine în momentul respectiv. Nu mă mai îndoiesc de faptul că oamenii care par aroganţi, infatuaţi şi reci, cei care calcă apăsat şi par a lua viaţa în piept, sunt cei care se tem cel mai tare. Mie mi-e frică tot timpul. Şi, mai ales, mă amuză cum, deşi matematic vorbind 49% nu are cum să atârne mai greu decât 51%, ne petrecem o viaţă-ntreagă încercând să tragem de balanţă. Uneori, chiar mi se pare că-mi iese.

 

Lansarea din Bucureşti va avea loc luni, 11 mai, la ora 19, la Clubul Ţăranului Român. Vă aştept cu toate camerele sufletului deschise.

1 Comentariu

  1. jeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *